How to Make Creamy, Creamless Vegetable Soup Without a Recipe
In the wintertime, no food satisfies quite like a bowl of steaming,
creamy soup. But the problem with a lot of soup recipes is that they
have so much cream! Is there a way to get the creaminess of a bisque
with the healthfulness/nutrition and calorie count of your favorite
vegetable soup? You betcha! The secret lies with an immersion blender —
the hand-held tool that saves you from hot soup exploding out of the
blender and the massive cleanup that ensues. Follow this easy formula
and you can whip up a creamy but creamless soup in less than 30 minutes.
1: Soften the aromatics. In a Dutch oven, heat a tablespoon or 2 of olive oil or butter over medium heat. Add 1 chopped onion (or a similar quantity of shallots), maybe a little minced garlic and some diced celery if you have it on hand.
2: Add some root vegetables. Root vegetables, like potatoes, sweet potatoes, squash, celery root, parsnips or carrots, are a must in a winter veggie soup. A potato can add a lot of creaminess to the finished soup. Celery root will contribute flavor, carrots or squash a lovely color. Cook for several minutes until they start to soften.
3: Spice it up. Now’s the time for some salt and pepper (if you’re going to be using a canned broth, watch that you don’t oversalt your soup with too much more). You can also add any herbs or spices. For root-vegetable soups, a dash of nutmeg is nice. Rosemary, bay leaves or curry powder might also work. Get creative!
4: Add softer vegetables. You could make a purely root-vegetable soup, but if you’re using other vegetables, now’s the time to throw them in. Broccoli, cauliflower, peas, peppers or anything else that needs less cooking time can be added at this point. Cook for another couple minutes, stirring occasionally.
5: Add piping hot broth. Pour in enough hot chicken or vegetable broth to cover the vegetables, plus another half inch. Semicover the pot and let it simmer on low heat until all the vegetables have completely softened.
6: Blend it all together. Take the pot off the heat and blend with your immersion blender. You can puree the entire batch to make a smooth, creamy soup, or leave some chunks if you want more texture. Adjust seasonings to taste. by Kerri-Ann Jennings
În timpul iernii, nu satisface destul de produse alimentare, cum ar fi un castron de abur, supă cremă.Dar problema cu o mulțime de rețete de supă este că au atât de mult crema! Există o modalitate de a obține creaminess de o bisque cu healthfulness / nutriție și calorii numărul de supa de legume preferate? Sigur ca da! Secretul constă, cu un mixer de imersie - instrument portabil care vă salvează de la supa fierbinte explodează din blender și curățarea masiv care rezultă. Urmați această formulă ușor și aveți posibilitatea să biciul până o supa cremoasa, dar creamless în mai puțin de 30 de minute.
1: se înmoaie aromatice . Într-un cuptor olandez, se încălzește o lingură sau două de ulei de masline sau unt la foc mediu. Adauga 1 ceapa tocata marunt (sau o cantitate similară de ceapă eșalotă), poate un pic de usturoi tocat și unele telina cubulete, dacă o ai pe mână.
2: . Adauga unele legume rădăcinoase , cum ar fi cartofi, cartofi dulci, dovleac, radacina de telina, pastarnac sau morcovi, sunt o necesitate într-o supă de legume de iarna. Un cartof poate adăuga o mulțime de creaminess la supa terminat. Radacina de telina va contribui arome, morcovi sau suc de fructe o culoare frumoasă. Gatiti timp de câteva minute, până când începe să se înmoaie.
3: Spice-l. Acum e timpul pentru ceva sare și piper (dacă ai de gând să fie folosind un bulion conserve, ceas care nu oversalt supa cu prea mult mai mult). Puteți adăuga, de asemenea, orice plante sau condimente. Pentru supe rădăcină-de legume, un strop de nucsoara este frumos.Rozmarin, frunze de dafin sau pudra de curry s-ar putea, de asemenea, locul de muncă. Fii creativ!
4 : Adăugați legume moi. Ai putea face o supă pur rădăcină de legume, dar dacă utilizați alte legume, acum este momentul pentru a le arunca inch broccoli, conopidă, mazăre, ardei sau orice altceva care are nevoie de mai puțin timp de gătit poate fi adaugă în acest moment. Gatiti pentru inca cateva minute, amestecand ocazional.
5: Adauga conducte supa fierbinte. Se toarnă în suficient de pui fierbinte sau supa de legume pentru a acoperi legumele, plus încă o jumătate de inch. Semicover oala si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand toate legumele s-au înmuiat complet.
6: Amestecati totul împreună. Luați oala de pe foc si se amesteca cu blender dumneavoastră imersiune. Puteți piure întregul lot pentru a face o supa buna, cremoasa, sau lăsați unele bucăți dacă vrei mai mult textura. Reglați condimente dupa gust. de Kerri-Ann Jennings
1: Soften the aromatics. In a Dutch oven, heat a tablespoon or 2 of olive oil or butter over medium heat. Add 1 chopped onion (or a similar quantity of shallots), maybe a little minced garlic and some diced celery if you have it on hand.
2: Add some root vegetables. Root vegetables, like potatoes, sweet potatoes, squash, celery root, parsnips or carrots, are a must in a winter veggie soup. A potato can add a lot of creaminess to the finished soup. Celery root will contribute flavor, carrots or squash a lovely color. Cook for several minutes until they start to soften.
3: Spice it up. Now’s the time for some salt and pepper (if you’re going to be using a canned broth, watch that you don’t oversalt your soup with too much more). You can also add any herbs or spices. For root-vegetable soups, a dash of nutmeg is nice. Rosemary, bay leaves or curry powder might also work. Get creative!
4: Add softer vegetables. You could make a purely root-vegetable soup, but if you’re using other vegetables, now’s the time to throw them in. Broccoli, cauliflower, peas, peppers or anything else that needs less cooking time can be added at this point. Cook for another couple minutes, stirring occasionally.
5: Add piping hot broth. Pour in enough hot chicken or vegetable broth to cover the vegetables, plus another half inch. Semicover the pot and let it simmer on low heat until all the vegetables have completely softened.
6: Blend it all together. Take the pot off the heat and blend with your immersion blender. You can puree the entire batch to make a smooth, creamy soup, or leave some chunks if you want more texture. Adjust seasonings to taste. by Kerri-Ann Jennings
Cum sa faci cremă, Creamless Supa de legume fara o reteta
1: se înmoaie aromatice . Într-un cuptor olandez, se încălzește o lingură sau două de ulei de masline sau unt la foc mediu. Adauga 1 ceapa tocata marunt (sau o cantitate similară de ceapă eșalotă), poate un pic de usturoi tocat și unele telina cubulete, dacă o ai pe mână.
2: . Adauga unele legume rădăcinoase , cum ar fi cartofi, cartofi dulci, dovleac, radacina de telina, pastarnac sau morcovi, sunt o necesitate într-o supă de legume de iarna. Un cartof poate adăuga o mulțime de creaminess la supa terminat. Radacina de telina va contribui arome, morcovi sau suc de fructe o culoare frumoasă. Gatiti timp de câteva minute, până când începe să se înmoaie.
3: Spice-l. Acum e timpul pentru ceva sare și piper (dacă ai de gând să fie folosind un bulion conserve, ceas care nu oversalt supa cu prea mult mai mult). Puteți adăuga, de asemenea, orice plante sau condimente. Pentru supe rădăcină-de legume, un strop de nucsoara este frumos.Rozmarin, frunze de dafin sau pudra de curry s-ar putea, de asemenea, locul de muncă. Fii creativ!
4 : Adăugați legume moi. Ai putea face o supă pur rădăcină de legume, dar dacă utilizați alte legume, acum este momentul pentru a le arunca inch broccoli, conopidă, mazăre, ardei sau orice altceva care are nevoie de mai puțin timp de gătit poate fi adaugă în acest moment. Gatiti pentru inca cateva minute, amestecand ocazional.
5: Adauga conducte supa fierbinte. Se toarnă în suficient de pui fierbinte sau supa de legume pentru a acoperi legumele, plus încă o jumătate de inch. Semicover oala si se lasa sa fiarba la foc mic pana cand toate legumele s-au înmuiat complet.
6: Amestecati totul împreună. Luați oala de pe foc si se amesteca cu blender dumneavoastră imersiune. Puteți piure întregul lot pentru a face o supa buna, cremoasa, sau lăsați unele bucăți dacă vrei mai mult textura. Reglați condimente dupa gust. de Kerri-Ann Jennings
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu