12/14/2012

Salata de cruditati cu iaurt


Salata cu iaurt





Mod de preparare al acestei retete vegetariene: 
Se taie in inele subtiri ceapa si morcovii in felii subtiri
Ridichile si salata se taie marunt. Acestea se amesteca intr-un castron.
Ciupercile se taie in 4. Intr-o tigaie mare se prajesc ciupercile aproximativ 5 minute in ulei incins. Se adauga 4 linguri de otet si se condimenteaza cu putina saresi piper. Ciupercile se lasa intr-o strecuratoare sa se raceasca.
Se curata cepele si usturoiul si se taie marunt. Acestea se amesteca cu iaurt si restul de otet se condimenteaza cu sare si piper.
Morcovii, ceapa, salata si ciupercile se amesteca cu sosul de iaurt.
Salata se aseaza pe farfurii si deasupra se orneaza cu bucati de cascaval.
Ingredientele retetei vegetariene: 
150 g morcovi
2 ridichi mici
150 g ceapa verde
1 salata mijlocie
500 g ciuperci Champignon
4 linguri de supa ulei de floarea-soarelui
8 linguri de supa otet de vin alb
Sare, piper negru macinat
1 catel de usturoi
2 cepe mici
200 g iaurt din lapte integral
5 linguri de supa de mirodenii tocate (de ex: patrunjel, chimen)
100 g cascaval Parmezan (taiat bucati)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu