Prajitura de cacao si cocos
Ingrediente
4 galbenusuri
200 g zahar
10 linguri apa
200 g faina
un varf de cutit de bicarbonat stins cu suc de lamaie sau otet
albusurile batute spuma tare cu 50 g de zahar.
Pentru crema:
200 g zahar
200 g unt sau margarina
10 linguri lapte
50 g cacao
200 g zahar
10 linguri apa
200 g faina
un varf de cutit de bicarbonat stins cu suc de lamaie sau otet
albusurile batute spuma tare cu 50 g de zahar.
Pentru crema:
200 g zahar
200 g unt sau margarina
10 linguri lapte
50 g cacao
Mod de preparare
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si bicarbonatul stins cu lamaie si putina apa (din cele 10 linguri). Separat, se bat albusurile cu zaharul (50 g) si cele doua compozitii se amesteca, se pun in tava unsa si fainata si se dau la cuptor la temperatura medie, unde se tin pana se rumenesc.
Cand este rece blatul, se taie. Se amesteca zaharul cu cacaua si cu laptele, apoi se adauga untul taiat si se pune la foc pana se face ca o smantana mai lichida. Blatul se taie in bucati mai mici sau mai mari, fiecare bucata de blat taiat se cufunda in crema de cacao calda si apoi se scoate si se tavaleste prin nuca de cocos.
Se lasa jumatate de ora la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu