9/17/2012

Gemul de struguri

                 2 kg boabe struguri rosii  1 kg zahar
                                               

Spala boabele de struguri, lasa-le la scurs, apoi pune-le intr-o cratita . Acopera fructele cu apa si pune-le la fiert, la foc mic. Dupa ce coaja strugurilor se crapa, strecoara fructele printr-o sita, ca sa separi miezul de pielita si samburi. Toarna aceasta pulpa de struguri intr-un alt vas, adauga zaharul si lasa dulceata sa se lege. Pune gemul in borcane sterilizate, inchide-le cu capace pana a doua zi inveleste-le in paturi. Depoziteaza borcanele de gem intr-o camara aerisita. Serveste gemul cu felii de paine proaspata.

Gogosari la otet


Avem nevoie de următoarele ingrediente:

- 4 kg de gogoşari 
– 400 ml oţet de vin de 9 grade 
– 400 grame zahăr 
– 80 grame sare pentru murături 
– o legătură frunze de ţelină 
- o lingură de boabe de piper 
- o lingură de boabe de muştar 
- trei bucăţi de hrean 
- câţiva căţei de usturoi 
- câteva frunze de dafin

Gogosari in otet reteta. Mod de preparare:

Gogosari in otet reteta. Se spală bine gogoşarii, se lasă să se scurgă de apă se scoate cotorul şi seminţele şi se taie în patru. Se pun într-un vas încăpător. Separat se fierbe oterul cu zahărul şi sarea până se obţine o soluţie omogenă.

Se toarnă amestecul de oţet, sare şi zahăr peste gogoşari şi se acoperă. Se ţin în vasul cu amestec până a două zi. Din când în când se amestecă în vasul cu gogoşari pentru ca soluţia să îi cuprindă pe toţi.

Peste noapte, gogoşarii vor lasă mai multă zeamă. A două zi se separă gogosarii de zeamă şi se aşează în borcane curate şi uscate. Dacă borcanele nu sunt uscate există riscul să fermenteze gogoşarii.

Bucăţile de gogoşari trebuie aşezate cât mai aproape unele de altele. Printre ele se aşează bucăţi de hrean, usturoi, foi de dafin şi frunze de ţelină.

La final se pun câteva boabe de piper şi muştar. Se strecoară zeamă pentru a evita că impurităţile din gogoşari să fie puse în borcane. Se toarnă zeamă peste gogoşari astfel încât să se acopere. Se pun capacele şi se aşează la loc răcoros.


10 kg gogosari 1 litru de otet (9 grade) 400 g zahar
2 litri de apa 4 - 5 bucati de hrean 30g sare foi de dafin frunze de telina piper
Spala gogosarii, taie-i in bucati potrivite si curata-i de seminte. Amesteca otetul cu apa, zaharul, sarea si condimentele. Pune lichidul la fiert intr-o oala mare.
Cand lichidul a inceput sa fiarba, introdu bucatile de gogosar in oala si lasa sa fiarba cateva minute (in jur de 2 - 3), pana cand gogosarul s-a inmuiat si si-a pirdut din culoare.
Asaza apoi bucatile de gogosar in borcane, adauga hreanul si, la final, toana lichidul in care i-ai oparit. Este foarte important sa torni lichidul treptat, pentru ca borcanele sa nu se sparga din cauza temperaturii ridicate a lichidului. 


Vezi și

  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 

  4. Europa privită din viitor

  5. Hrana vie

  6. Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

  7. Destinatii uimitoare pe glob

  8. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  9. Primarul care nu frură

  10. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  11. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  12. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  13. O Nouă Republică

  14.    A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  15. În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

  16. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  17. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  18. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  19. Fii propriul tău nutriționist

  20. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  21. Slăbești daca esti motivat

  22. Serbet de ciocolata

  23. Set medical Covid necesar acasă

  24. Medicament retras - folosit în diabet

  25. Brexit-ul - Spaima Europei

  26. Virusul Misterios

  27. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

  28. Sistemele solare - apă caldă

  29. Economisirea energiei electrice

  30.  Hoțul de cărți

  31. Aparitia starii de insolventa

  32. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  33. Microbii din organismul uman

  34. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

  35. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  36. Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

  37. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  38. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea - Asasinii Economici


9/16/2012

Paste , caviar si lamaie

 Paste subtiri cu caviar, lamaie si peste mic - Reteta cu Cartofi de Chef



 Ingrediente 8 cartofi mici (sau 4 mai) , bine spălate și uscate, 1 lingura de ulei de măsline extravirgin piper negru proaspăt măcinat 2 linguri de sare cușer pentru apă paste, plus sare suplimentar adăugat la gust 6 apa litri ½ lira uscate de păr paste înger 1 cană smântână 1 ceașcă smântână acră Zest din 2 lamai sucul de la 1 lamaie sos Worcestershire 1 arpagic buchet mici, tăiate și tocate 1 ½ la 2 somon uncii (sau păstrăv) icre Instrucțiuni: 1. Se incalzeste cuptorul la 350 ° F . Puneti cartofii pe o foaie de copt mic. 2. Se stropeste cu ulei de măsline și se condimentează cu sare și piper. 3. Puneți tava în centrul cuptorului și se fierbe până când cartofii sunt fragezi atunci când străpuns cu vârful unui cuțit, 15 - 25 minute. 4. Retrase din circuitul agricol și lasa sa se ​​raceasca. Puneti cartofii pe o suprafață plană și de a folosi un cuțit ascuțit pentru a tăia în 1/2 la 3/4 inch grosime-runde. Retrase din circuitul agricol. 5. Într-o oală mare, se aduce apa la fiert rulare. Adauga 2 linguri de sare. Adu apă înapoi la fiert. 6. adauga pastele si gatiti pentru 2 minute. Se amestecă cu o lingura cu fante pentru a vă asigura că nu se strange in grupuri sau stick-ul în partea de jos, deoarece bucătari. 7. într-o strecurătoare mare, se scurge pastele. Rezerva 1/2 cana de apa de gatit paste în cazul în care acesta devine necesar mai târziu. Clătiți cu apă rece. 8. Între timp, într-o tigaie mare, combina smantana si smantana. Se condimentează cu sare și piper. 9. Reducerea crema pe foc mediu amestecand pana se ingroasa si toate smantana se topește, la 5 până la 8 minute. 10. adauga coaja de lamaie, suc de lamaie si o pata de sos Worcestershire. Gustul de sare și se adaugă ca tu de cuviință. 11. Adăugați arpagic. Adauga pastele la tigaie si amestecati pentru a acoperi cu crema. 12. Închideți căldura și lăsați să se odihnească paste timp de 2 minute, se clatina pentru a acoperi din timp în timp.13. Adăugați feliile de cartofi la aceeasi tigaie cu paste. Coat, cu un pic de crema in exces de la paste. Pentru a servi: 1. Postați o movilă mic de cartofi depasit cu caviar, în centrul fiecărei plăci. 2. Utilizați o furculiță pentru a se învârti cina paste intr-o rola mic și ușor loc pe partea de sus. 3. Se stropeste fiecare portie cu orice crema suplimentare de la tigaie. Dot cu icre de somon.Serviti imediat . 

Vezi și

  1. Schema de tratament pentru cazurile ușoare de Covid-19

  2. Romania traiește , încă ,  din inertia bogățiilor create in Epoca Comunistă

  3. Scara de valori a societății romanești 

  4. Europa privită din viitor

  5. Hrana vie

  6. Planurile in derulare sunt o munca in progres,  veche de sute de ani  

  7. Destinatii uimitoare pe glob

  8. Miracolul japonez- Drum reconstruit în patru zile

  9. Primarul care nu frură

  10. Duda a pus mâna pe Casa Regală

  11. Nu poti multiplica bogatia divizand-o !  

  12. Evolutia Laptop - Cântărea 5,44 kg

  13. O Nouă Republică

  14.    A fi patriot nu e un merit, e o datorie.! 

  15. În vremea monarhiei, taranii romani reprezentau 90% din populatie si nu aveau drept de vot.

  16. Miracolul din Noua Zeelandă - LYPRINOL

  17. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste

  18. Locul unde Cerul se uneste cu Pamantul

  19. Fii propriul tău nutriționist

  20. Maya ramane o civilizatie misterioasa

  21. Slăbești daca esti motivat

  22. Serbet de ciocolata

  23. Set medical Covid necesar acasă

  24. Medicament retras - folosit în diabet

  25. Brexit-ul - Spaima Europei

  26. Virusul Misterios

  27. Inamicul numărul unu al acumulatorilor 

  28. Sistemele solare - apă caldă

  29. Economisirea energiei electrice

  30.  Hoțul de cărți

  31. Aparitia starii de insolventa

  32. TRUMP ESTE PRESEDINTE

  33. Microbii din organismul uman

  34. Despre islamizarea Europei. O publicăm integral.  Și fără comentarii. 

  35. „Naţiunea este mai importantă ca Libertatea !”

  36. Masca ce omoară virusul     O veste de Covid  

  37. Primul an de viaţă - Alocatia pentru copil  

  38. Tavalugul Marelui Razboi - Globaliyarea - Asasinii Economici



9/06/2012

Prajitura de cocos


Prajitura de cacao si cocos


Ingrediente

4 galbenusuri
200 g zahar
10 linguri apa
200 g faina
un varf de cutit de bicarbonat stins cu suc de lamaie sau otet
albusurile batute spuma tare cu 50 g de zahar.
Pentru crema: 
200 g zahar
200 g unt sau margarina
10 linguri lapte
50 g cacao

Mod de preparare

Se amesteca galbenusurile cu zaharul si bicarbonatul stins cu lamaie si putina apa (din cele 10 linguri). Separat, se bat albusurile cu zaharul (50 g) si cele doua compozitii se amesteca, se pun in tava unsa si fainata si se dau la cuptor la temperatura medie, unde se tin pana se rumenesc.
Cand este rece blatul, se taie. Se amesteca zaharul cu cacaua si cu laptele, apoi se adauga untul taiat si se pune la foc pana se face ca o smantana mai lichida. Blatul se taie in bucati mai mici sau mai mari, fiecare bucata de blat taiat se cufunda in crema de cacao calda si apoi se scoate si se tavaleste prin nuca de cocos.
Se lasa jumatate de ora la frigider.