10/25/2012

Micul dejun !

  Ceaiul si micul dejun -  combinatiile potrivite



Daca in mod obisnuit sari peste micul dejun pentru ca esti pe fuga, iti vom da motive sa nu mai repeti figura maine. Dimpotriva, daca esti din categoria opusa si mananci ceva dis de dimineata iti vom face pofta si de un ceai langa mancarea ta preferata.
Un sandvis cu paine prajita si ceauri calde
Indiferent daca esti un fan al painii albe sau a celei integrale, daca iti place sa o ungi cu unt sau crema de branza, miere sau dulceata, cea mai naturala pereche langa ea nu poate fi decat ceaiul.
  • Langa painea prajita cu dulceata poti sa pui o ceasca cu Earl Grey, ceai Irish Breakfast (daca painea este integrala) sau Oolong (daca dulceata este de trandafiri) 
  • Langa painea prajita cu unt poti sa bei ceai negru indian - Assam sau ceai negru Ceylon
  • Langa painea prajita cu miere e indicat un ceai alb
  • Langa painea prajita cu crema de branza poti sa bei ceai ceai verde indian – Darjeeling, cunoscut pentru unele note florale
Fructe proaspete la micul dejun
Sunt multe persoane care opteaza  dimineata pentru o portie de fructe. Sunt ideale daca vrei energie si vitamine la prima ora si nu sunt de evitat in combinatie cu o ceasca de ceai. In general, fructele se potrivesc de minune cu ceaiurile negre reci (cu gheata), ceaiuri de fructe cu gheata, ceaiuri rooibos (reci sau fierbinti) sau ceaiuri oolong calde, mai ales daca le adaugi si putina miere.
Cerealele sunt cea mai buna alegere langa un ceai
Cerealele integrale cu lapte sunt cel mai usor de preparat mic dejun, asa ca muti apeleaza la ele. Le poti adauga o ceasca de ceai bun si vei avea un inceput de zi complet. In general, cerealele sunt perfecte langa Masala Chai (un ceai negru cu lapte, mirodenii si zahar originar din India), ceai Assam cu lapte, ceai negru Ceylon, ceai negru Darjeeling sau Oolong cu lapte.
Cornuri si croissante dulci
Daca vrei sa te simti ca la Paris te duci la cea mai buna patiserie si iti cumperi un croissant din foitaj, pufos si aromat cu unt, pe care sa il savurezi langa un ceai. Regula generala spune ca orice tip de ceai negru, cu sau fara lapte, se potriveste foarte bine langa produsele de patiserie.
Daca vrei sa faci combinatia perfecta. atunci trebuie sa alegi ceaiul in functie de umplutura croissantului. De pilda, un croissant cu ciocolata este bun langa un ceai Assam, Darjeeling, Ceylon, in timp ce un pateu cu branza e mai bun langa o ceasca de ceai verde japonez.
Un iaurt si un ceai bun completeaza micul dejun
In functie de iaurtul pe care il preferi iti vei alege si ceaiul de dimineata. Un iaurt simplu cere langa el un ceai Ceylon cu arome de citrice, iar un iaurt cu aroma de vanilie il poti manca lana un ceai Rooibos sau unul de fructe.
Mic dejun complet
Daca ti-ai facut loc printre cei care sunt obisnuiti sa manance bine dimineata si isi pune pe masa oua, sunca si paine prajita, trebuie sa stii ca un ceai merge la fel de bine ca o cafea langa acest meniu. Cele mai indicate sunt ceaiurile negre tari, dar la fel de bine poti sa iti umpli cana cu Earl Grey sau Rooibos.
Noi militam pentru micul dejun indiferent de combinatie pentru ca este cea mai importanta masa a zilei. Te invitam sa ne spui care e aroma ta preferata de ceai la masa de dimineata si in ce combinatii o preferi.                                             De foodstory.ro

Ceaiuri de iarnă !

  Fereste-te de raceli ! ceaiuri sa te pregatesti de iarna




Desi pe afara nu prea simti ca se apropie frigul, nu ar fi rau sa iti pregatesti imunitatea de pe acum pentru sezonul rece. Ceaiuri care sa tina departe racelile si guturaiul.

Sistemul imunitar e responsabil pentru sanatatea noastra. Este prima linie defensiva a organismului impotriva bacteriilor si virusilor. Alimentatia corecta si miscarea il ajuta sa ramana puternic si sa ne protejeze de boli. Il poti stimula, insa, si cu ceaiuri din plante care sa ajute sistemul imunitar sa functioneze perfect. Inainte sa faci cure de ceaiuri este bine, totusi, sa vorbesti si cu medicul tau pentru a fii sigur(a) ca infuziile din plante iti vor face bine. Unele pot avea si reactii adverse.
Ceai verde
Chinezii il folosesc in scopuri medicinale de mai bine de 4.000 de ani si stiu ca este bogat in antioxidanti care ajuta la cresterea rezistentei sistemului imunitar. Asta pentru ca antioxidantii pe care ii contine (polifenoli, catechine si flaovonide) lupta impotriva radicalilor liberi, cauzati de poluare, stres sau factori chimici si care ne distrug celulele. Ori una din conditiile esentiale pentru a avea un sistem imunitar bun este sa avem celulele functionale la capacitate maxima. Ca sa profiti de toti antioxidantii pe care ii are ceaiul verde poti bea o infuzie de Matcha (pudra de ceai verde concentrata).
Ceai de musetel
Poti reveni la obiceiul bunicii care isi facea o infuzie din flori de musetel culese de pe camp si uscate cu grija in camere racoroase. Musetelul are o istoire lunga de binefacator pentru cei care au probleme cu somnul si cu stresul, dar e bun si pentru sistemul imunitar. Compusii din ceaiul de musetel pot stimula organismul sa produca mai multe limfocite B si celule macrofage care sunt, de fapt, celule albe din sange ce distrug bacteriile, virusii si fungii. Bea, insa, cu masura ceai de musetel pentru ca poate sa cauzeze si stari de greata.
Ceai de ginseng
Ginsengul era mentionat pentru prima data ca planta medicinala intr-un manual chinez scris in urma cu 5.000 de ani. Vechii vraci chinezi credeau ca ginsengul poate sa prelungeasca durata vietii. Nu bagam mana in foc ca aceasta planta te va face sa traiesti mai mult, dar cu siguranta te va putea tine mai sanataos pentru ca stimuleaza producerea de celule albe din sange, dar si pe cea de interferon natural in organism. Acesta din urma are rolul de a apara organismul atat impotriva infectiilor, cat si impotriva diferitelor tipuri de cancer. Desi sunt rare efectele adverse, ginsengul poate cauza ocazional si insomnie.
De foodstory.ro

Colcannon - Irlanda


  Calatorim astazi in Irlanda, pentru a afla povestea unui fel de mancare extrem de apreciat si de popular, ce se regaseste in meniu tot timpul anului si nu lipseste de pe mese de Halloween: colcannon.



Colcannon este un tip de piure ce pe langa cartofi contine si kale (un tip de varza cu frunze verzi si mov, ce se apropie foarte mult de varza salbatica) sau varza alba, ceapa verde, unt si lapte sau smantana.
Prima referire la un fel de mancare ce are la baza cartofi fierti zdrobiti si varza este facuta in jurnalul lui Wiliam Bulkely de Bryndda, in urma calatoriei sale in Dublin in 1735. Se pare ca francezii si irlandezii au fost printre primele popoare europene care au inteles importanta cartofului in alimentatie si faptul ca poate salva populatia de foamete.
Pastrand o veche traditie, irlandezii ascund de Halloween diverse obiecte in colcannon, oferind astfel mici cadouri celor care gusta din mancare. Potrivit unora, cel/cea care gasea inelul se casatorea in urmatorul an, cine descoperea monedele se imbogatea iar nasturele si degetarul insemnau inca un an de burlacie.
Exista si o legenda conform careia fetele nemaritate pun prima si ultima lingura de colcannon intr-o soseta, pe care apoi o atarna deasupra usii. Se spune ca primul barbat care va trece pragul casei este alesul .
Irlandezii au si un cantec traditional inchinat celebrului fel de mancare, inregistrat in nenumarate variante de catre artisti irlandezi.
Daca doriti sa amestecati consistenta cartofului cu prospetimea verdeturilor, colcannon este varianta ideala, mai ales ca aveti ocazia sa reinventati clasicul (si uneori monotonul) piure intr-o maniera irlandeza.
Ingrediente (pentru 4 portii):

  • 4 cartofi rosii
  • Sare
  • 5-6 linguri unt
  • 3 cepe verzi
  • 3 cesti de varza taiata (puteti folosi si salata)
  • 1 ceasca lapte sau smantana
Cartofii se curata, se taie bucati mai mari si se pun la fiert. Se lasa pe foc pana se inmoaie. Se scurg si se lasa deoparte.
Intr-o tigaie se topeste untul la foc mediu si se adauga varza, se lasa 3-4 minute pe foc, apoi se adauga ceapa si se mai lasa 1 minut. Se toarna laptele sau smantana, se amesteca bine, se adauga apoi cartofii si se mai lasa 1-2 minute pe foc. Se zdrobesc cartofii impreuna cu celelalte ingrediente cu o furculita sau cu un zdrobitor de cartofi.
Se sareaza, se pune in farfurie Colcannon-ul cald iar in mijloc se face o adancitura si se adauga o bucata de unt. Se serveste intinzand piureul in untul topit.
Se pot adauga bucatele de sunca prajita.
Pofta buna!

Paste Bolognese


  Paste Bolognese ca la ele acasa: reteta autentica recomandata de bucatarii italieni



Bucatarii italieni au pornit o adevarata lupta pentru a salva onoarea pastelor care i-au facut atat de laudati in toata lumea. Ei sustin ca reteta a fost modificata atat de tare incat este nevoie de o interventie rapida.

Majoritatea oamenilor, in special strainii, gresesc reteta inca din start. In loc de carne tocata de vita, care este ingredientul-cheie al retetei, folosesc carne de pui sau de curcan. Apoi, pentru evidentierea sosului bolognez mai potrivite sunt tagliatelele, si nu spaghetele.
“Alaturi de lasagna, pastele bolognese sunt cele mai abuzate feluri de mancare italienesti. Exista niste retete de-a dreptul nebune in lume”, a declarat Massimo Bottura, bucatar la un restaurant din Modena.

“In strainatate, cand ti se ofera spaghete bolognese, de cele mai multe ori e ceva ce nu are nimic de-a face cu reteta originala”, spune si Alfredo Tomaselli, proprietarul restaurantului Dal Bolognese din Roma, care il are printre clienti si pe George Clooney.

Pentru a restaura ordinea in lumea macaroanelor, peste 450 de bucatari italieni au inceput sa gateasca in fiecare duminica, in 50 de tari diferite, reteta originala ce contine ingredientele autentice morcovi, pancetta, telina, ceapa, pasta de tomate si un strop de vin. Reteta a fost confirmata de camera de comert din Bologna.

Asadar, mai jos ai reteta perfecta de bolognese si modul de preparare, pentru 4 persoane.

Ingrediente:
  • 2 lingurite ulei de masline
  • 6 felii de sunca italieneasca neafumata tocata
  • 2 cepe mari, tocate
  • 3 catei de usturoi zdrobiti
  • 2 morcovi tocati
  • 1 telina
  • 1 kg carte de vita tocata
  • 2 pahare mari de vin rosu
  • 2 cutii de rosii tocate x 400g/buc
  • 2 frunze uscate sau proaspete de dafin
  • sare si piper negru proaspat macinat
  • 800 g - 1 kg tagliatele uscate
  • parmezan ras proaspat pentru servire
Mod de preparare:
Incalzeste uleiul intr-o cratica mare si prajeste sunca la foc mediu pana devine aurie. Adauga ceapa si usturoiul si prajeste-le pana se inmoaie. Mareste focul si adauga carnea de vita tocata. Prajeste pana se rumeneste.

Toarna apoi vinul si fierbe pana si-a redus din volum cu aproximativ o treime. Reduce temperatura si adauga rosiile si telina.

Fierbe tagliatelele in apa cu sare la foc mic, intr-o oala cu capac, timp de 1 ora - o ora jumatate. Cand sunt gata, imparte-le in farfurii. Presara putin parmezan, iar apoi adauga sosul. La sfarsit, presara din nou parmezan si putin piper negru.   

Sa ai pofta! De Cristina Sauciuc  Sursa: Telegraph.co.uk

10/11/2012

Salata Curcubeu


Festivalul de Carte din Texas . Mi-am petrecut întreaga zi în cortul de gătit, vizionarea bucatari celebri, autori, și personalități de televiziune pregăti rețete din cărțile care au fost promovați. Fiecare demo m-am uitat în acea zi a fost presărat cu sfaturi și de introspecție în PReP de gătit și produse alimentare. Unele dintre favoritele mele din festival au fost Lynne Rossetto Kasper de la NPR lui de masă Splendid , The Boys Fabulos Beekman , și Cole de la Tyson Uchi . Chiar i-am luat pentru a vedea Alton Brown vorbesc de la Teatrul Paramont! Sunt un cititor pasionat destul, dar chiar ca un iubitor de carte pe care am fost surprins de cât de mult distractiv festivalului a fost. Trebuie să recunosc că sună ca o sforăie, dar serios, Festivalul de Carte din Texas este complet în cazul în care este la. 

Că după-amiază m-am uitat un demo special de către Tyson Cole, care este un pic de o celebritate locală de alimente, precum și bucătar-șef / proprietarul  Austin Restaurant extrem de popular Uchi . El este, de asemenea, co-autor al  Carte de bucate Uchi . Să nu mai vorbim obiectul unor grave legate de cariera urmărire din partea mea, dar asta e altă poveste. (De ce nu mă lași să speli vasele, TYSON Cole?!)  
Oricum, ceva ce a spus el a lovit un acord cu mine. El a provocat publicul să gătească cu ochii lor, pentru a selecta ingredientele pentru un fel de mancare nu numai de aroma, dar de culoare. El ne-a cerut să meargă acasă și să încerce mese de gătit întâi în alb-negru, apoi în palete variate, la fel ca tine ar picta un tablou. Sunt o persoana destul de vizual, astfel încât ideea de a picta o reteta foarte rezonat cu mine. Am păstrat sfatul lui în minte în timp ce construirea multe feluri de mâncare mele preferate, dar aceasta ilustrează punctul său foarte bine. Am inventat Rainbow Soba prin a schița l cu pix și hârtie, apoi "colorarea" în ingredientele cu legume pe care am crezut că ar gust, de asemenea, frumos împreună. Rezultatul acestui experiment a fost nu numai frumos, dar prea gustos!
Am început cu o bază neutră de maro taitei soba, îmbrăcat într-un sos dulce și picant, care merge în jos ca o poveste de dragoste bun: dulce ca zahărul, fierbinte ca o flacără. Am adaugat roșu Fresno ardei, creveți culoarea piersicii, ardei galben și mandarine. Coriandru proaspat si ceapa tocata adaugă un pumn de verde pentru a spectrului de frecvențe. Am niște vinete sauted violet japonez pentru a termina curcubeu. Acest castron special de taitei a fost încântător de a privi, dar mănâncă a fost chiar mai bine. De fapt, eu nu cred că resturile sunt de asteptare numele meu. 
Se amestecă Fry Ingrediente
  • 8 oounces tăiței soba
  • 8 uncii creveți de mare crud, cojit & deveined
  • 1 ardei gras galben, tăiat în fâșii
  • 1 vânătă japoneză, înjumătățit și feliate
  • 1 Fresno piper, semințe și feliat
  • 2 portocale mici de mandarine, decojite și împărțit în segmente
  • 1/2 ceapa verde grămadă, tocat
  • 1 pumn coriandru, eliminat din tulpina, aproximativ tocata
  • ulei de gătit, după cum este necesar (arahide, canola, legume, sau floarea-soarelui)
  • sare si piper dupa gust
Ingrediente sos
  • 3 linguri de zahăr turbinado (Demerara sau zahăr brun-ar lucra, de asemenea)
  • 1/2 cană de apă caldă
  • 2 linguri de sos de soia
  • 1 lingurita pasta de ardei iute fierbinte (siracha, sau sos de chili ar lucra, de asemenea)
  • 1 linguriță ghimbir pudră
  • 1 linguriță praf de usturoi
Direcții
Bucătar soba, conform indicatiilor de pe pachet, apoi se scurg și se clătește cu apă rece până la răcit. Retrase din circuitul agricol. Intr-o tigaie sos de mic, amestecati împreună ingredientele pentru sos și se încălzește până fierbe. Se lasă să se fierbe timp de 5 minute, apoi scoateți de pe foc si se pune deoparte. Adauga un pic de ulei de gătit într-o tigaie mare sau wok, și căldură la foc mediu. Când uleiul este fierbinte, adăugați vinete, si gatiti pentru aproximativ 3 minute, sau până când începe să se înmoaie. Adăugați ardei, si gatiti timp de încă două minute înainte de a adăuga ardei Fresno. Permiteți legume pentru a găti împreună pentru un minut sau cam asa ceva, apoi se adaugă ceapa verde și portocale mandarine. Gatiti doar pentru un minut sau cam asa ceva, apoi scoateți legumele din tigaie. Întoarceți pan la căldură, și se adaugă ulei de gătit un pic mai mult. Când este încălzit, adăugați creveți și bucătar doar până se termină. Adauga legume și tăiței inapoi la tigaie, urmată de sos. Aruncă ingredientele împreună pentru a acoperi taitei, și totul de căldură prin intermediul. Gust, și se condimentează cu sare și piper, dacă este necesar. Adăugați coriandru, apoi servi imediat. 





Cartofi dulci Condimentati


Nu este un secret faptul că eu sunt un mare fan al cartofi dulci. Se situeaza pe locul acolo sus pe lista mea de legume preferate, astfel încât veți vedea aici pe blog-ul destul de un pic, mai ales în timpul iernii. Deși există un loc special în inima mea pentru cartofi dulci confiate (datorită mama) modul meu favorit de a le îmbraci este de a le face picant! Un pic de căldură pentru ceva dulce, asta e ceea ce am spus mereu. Aceste gogoși sunt greu să nu să se bucure, fiind tot crocanta, cheesey, și ambalate cu aroma. Pune un pic de sos de gratar dumneavoastră preferat pe ele si iti garantez că va fi iubire.  
Condimentate blinele cartofi dulci
Am făcut această rețetă de două ori, o dată cu făină regulat, și o dată cu  Red Mill lui Bob All-Scop fara gluten Făină de copt . Părinții mei sunt fara gluten, si sotul meu este constant flirtezi cu ideea, astfel sursă de inspirație pentru a încerca noul făină. Se pare a fi un amestec de ingrediente alternative menite pentru a imita făină. Nu am incercat de copt, încă, dar în măsura în care aceste gogoși mici merge, am putea spune cu greu diferenta. Mă simt ca gogoși regulate de faina ar fi fost un crocantă de păr, dar într-adevăr, în cazul în care există o diferență, la toate, era foarte greu de observat.  
Condimentate blinele cartofi dulci
Ingrediente
  • 1 medie cartofi mijlocii dulce (în jurul valorii de 8 - 10. Oz), decojite si tocate / rase
  • 1/4 ceasca fasole neagra conservate, clătit și scurs
  • 1/4 ceasca pepitas prăjite
  • 1/2 poblano piper, fara semințe și cuburi
  • 1/4 ceasca branza panela, cuburi
  • 1 ceapa, caramelizat , apoi tocat
  • 1 ou
  • 1 linguriță praf de usturoi
  • 1/2 lingurita ardei ancho sau praf de chili 
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/4 ceasca faina sau Bob Red Mill All-Scop gluten Făină de coacere
Direcții
Caramelizeze ceapa tale , taie-le, apoi adăugați-le într-un bol de dimensiuni bună amestecare. Adauga cartofii dulci, fasole, pepitas, poblanos, și brânzeturi. Se amestecă bine, apoi se adaugă oul. Se amestecă oul în, urmată de sare și condimente. În continuare, lucrează în făină. Adauga un pic la un moment dat, amestecand pentru a combina. Se încălzește până 2 linguri de ulei de gătit într-o tigaie mare de fier sau fonta tigaie la foc mediu.Mucegai amestecul în chiftele mici, circa 2 la 3 inci. Așezați cu grijă chiftelele în tigaie, și se lasă să gătească fiecare parte pana se rumeneste (aproximativ 3 -. 5 minute pe fiecare parte) Scurgeti perisoarele pe un prosop de hartie pentru câteva momente înainte de servire.
Condimentate blinele cartofi dulci
Acestea mare, cu un pic de sos de gratar gust. Ne bucura de ele cu o salata verde proaspata, dar acestea vor fi, de asemenea, în delcious împachetări și sandwich-uri. Ei ar plăcea să fie stratificat cu rosii proaspete, salata verde, ceapa si rosii.

Mamaliguta cu legume

Mamaliguta si legume Saute'ed cu Cilantro Spicy Pestoâ
Un lucru mă duc la o mulțime atunci când în curs de dezvoltare o reteta fara carne este de căldură. Alimente picante de multe ori se simte mai satisfacator pentru mine, asa ca atunci cand vreau să taie ceva, cum ar fi carne, grasimi, calorii sau, mă întorc la căldură. Această masă a început cu un picant pesto pe care am făcut folosind unele dintre cele ardeilor am fumat în grătar de noul nostru peste week-end.  

Dacă nu sunteți suficient de norocos pentru a fi fumat ardei jalapeno pe o parte, nu se agita. Ardei jalapeno regulate va avea un gust uimitor după ce le friptura. Doar frecati ardei jalapeno întregi, cu un pic de ulei de gătit și le-a pus sub broiler până la blister pielea lor și înnegri. Întoarceți-le peste, și să se innegresc cealaltă parte, precum și. Eliminați-le de pe foc, și într-un bol de apă de la gheață. Cojile ar trebui să freca pe dreapta. Scoateți coaja de la fel de mult ca tine poate, împreună cu semințe și tulpini.  
Reteta pentru sos pesto face mai mult decat suficient pentru o masa de mămăligă și legume, așa că am sugera înghețarea suplimentar. Pune-l în saci de tip sandwich una sau două, și strângeți toate afară de aer, ascunde-l apoi în congelator pentru un alt timp. Puteți folosi, de asemenea, pesto de a da un gust supelor, sosurilor, mayos, salsa, sosuri sau.
Am fost sigur, la început, modul de utilizare pesto pentru cină. Am considerat că se clatina cu paste, care este întotdeauna frumos, sau folosindu-l pentru a aroma un fel de mancare de orez, dar nici unul dintre aceste soluții într-adevăr a sărit la mine. Apoi, mi-am amintit mamaliga. Am avut un sentiment că dulce și cimbru, aproape custard-place textura de mămăligă, ar juca foarte bine împotriva aroma indrazneata, picant din acest pesto. Am folosit de-a gata mamaliga pentru motive de timp, dar mamaliga de casă este fantastic și surprinzător de ușor de a face. Homemade este o alegere deosebit de bun pentru vegani, în calitate de cumparat de la magazin mamaliga conține adesea ou sau lactate.   Puteți găsi o rețetă de bază pentru mămăligă, care, de asemenea, se întâmplă să fie vegetarian pe Epicurious.com .
Am pus, de asemenea, o dollup de humus negru de fasole pe placa.   Zilks distribuit o selecție de soiuri lor realizate pe plan local hummus cu mine recent, astfel că am putut verifica pe ei afară, dau un feedback pic, și sa răspândit, eventual, iubirea. Am incercat toate produsele lor, dar nu a găsit lor humus negru de fasole pentru a fi deosebit de interesant. Acesta sa dovedit a fi destul de la îndemână, și m-am trezit că pete pe tot felul de lucruri. (Quesadillas, burritos, legume, te-name-l.) Dacă locuiți în Austin, puteți alege o cadă de Zilks la nivel local. Dacă nu, puteți face propriile humus negru de fasole de pasare o. Poate de fasole spălate, scurse negre cu suc de lămâie, sare, piper și Adauga unele ardei dacă vă simțiți indraznete.
Cilantro picant Pesto 
Profita de aproximativ două cupe
Ingrediente
  • 1 legătură proaspete, coriandru
  • 1 cană ardei jalapeno prăjite
  • Seminte 1/4 ceasca de dovleac (pepitas)
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • sucul de la 1/2 de var
  • sare dupa gust
DirecțiiClătiți bine coriandru pentru a elimina orice nisip. Alege prin buchet și scoateți tulpinile mai mari. E OK pentru aceasta reteta să părăsească tulpini mai mici. Așezați coriandru intr-un procesor de alimente cu restul ingredientelor (cu excepția sării), si se amesteca pana uniform piure. Este posibil să aveți pentru a îndepărta părțile, și apăsați procesor de alimente de câteva ori în jos pentru a obține tot ceea ce sa taie uniform. Gust, apoi se adauga un pic de sare, dacă doriți.  
Mamaliguta si legume Saute'ed 
Profita aproximativ 4 porții
Ingrediente
  • 1 lira copt / preparat mamaliga, se taie în 3 inch, 1/2 inch grosime runde sau pătratele
  • 1/2 ceapa ceasca, tocata
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 3 cupe ardei, tocat
  • 2 cani dovlecel, tocat
  • stropi mai multe de tequila, după cum este necesar (supa de legume poate fi înlocuită cu tequila)
  • sare si piper dupa gust
DirectiiEste cel mai bun pentru a lucra cu două vase, dacă este posibil, pentru această masă. Îmi place să panorama Fry mamaliga mea într-o tigaie adâncă fontă, dar orice tigaie mare se va face. Aplicați un strat de suprafață, cu un pic de ulei de gătit sau spray, se încălzește apoi pan la mediu. Așezați mamaliga în tigaie, și să le permită să gătească până când fundul sunt maro auriu. Le ușor flip peste, si gatiti cealaltă parte, precum și. Acest lucru va dura ceva timp, astfel încât în timp, vă puteți pregăti legumele într-un alt tigaie.
Este cel mai bun de sezon toate legumele tale cu un pic de sare și piper înainte de a începe de gătit le. Așezați tigaie la foc mediu, și se unge-l cu un pic de ulei de gătit. Când uleiul este frumos și cald, se adauga ceapa si usturoiul. Gatiti ceapa si usturoiul pana se rumeneste. Cel mai bun mod de a obține o culoare frumoasă pe legume este de a le permite să gătească, nemișcat timp de cel puțin un minut între aruncarea sau agitare.Repetați acest pas doar de-a lungul câteva minute și vă veți WND cu legume superbe. Odată ce ceapa si usturoiul au o culoare frumoasa pe ele, adauga o pata de tequila la tigaie. Aruncă ceapa în tequila de aproximativ treizeci de secunde pentru a găti pe alcool. Scoateți ceapa si usturoi într-un vas sau castron și pentru a reveni la tigaie de căldură.  
Adauga un dram mai mult ulei de gătit la tigaie, apoi se adaugă dovlecelul. Este posibil să aveți pentru a găti dovlecel în două loturi, pentru a evita aglomerarea tigaie. Ca și ceapa, vrei legumele pentru a obține o culoare frumoasă tigaie pentru a le. Odata ce acestea sunt terminat, deglaze tava din nou cu tequila. Aruncă de 30 de secunde, apoi scoateți legumele la antena fel ca ceapa. Repetați acești pași cu ardei gras. După ce toate legumele sunt fierte, se adaugă-le pe toate înapoi la tigaie si amestecati-le impreuna. Gustul pentru seasoing, și se adaugă sare și piper mai, dacă este necesar.  
Mamaliga ar trebui să se facă până acum, merge atât de departe și placa de legume si mamaliga in timp ce acestea sunt conducte fierbinte. Se decoreaza cu placa de pesto, și humus negru de fasole, dacă doriți.