10/11/2012

Mamaliguta cu legume

Mamaliguta si legume Saute'ed cu Cilantro Spicy Pestoâ
Un lucru mă duc la o mulțime atunci când în curs de dezvoltare o reteta fara carne este de căldură. Alimente picante de multe ori se simte mai satisfacator pentru mine, asa ca atunci cand vreau să taie ceva, cum ar fi carne, grasimi, calorii sau, mă întorc la căldură. Această masă a început cu un picant pesto pe care am făcut folosind unele dintre cele ardeilor am fumat în grătar de noul nostru peste week-end.  

Dacă nu sunteți suficient de norocos pentru a fi fumat ardei jalapeno pe o parte, nu se agita. Ardei jalapeno regulate va avea un gust uimitor după ce le friptura. Doar frecati ardei jalapeno întregi, cu un pic de ulei de gătit și le-a pus sub broiler până la blister pielea lor și înnegri. Întoarceți-le peste, și să se innegresc cealaltă parte, precum și. Eliminați-le de pe foc, și într-un bol de apă de la gheață. Cojile ar trebui să freca pe dreapta. Scoateți coaja de la fel de mult ca tine poate, împreună cu semințe și tulpini.  
Reteta pentru sos pesto face mai mult decat suficient pentru o masa de mămăligă și legume, așa că am sugera înghețarea suplimentar. Pune-l în saci de tip sandwich una sau două, și strângeți toate afară de aer, ascunde-l apoi în congelator pentru un alt timp. Puteți folosi, de asemenea, pesto de a da un gust supelor, sosurilor, mayos, salsa, sosuri sau.
Am fost sigur, la început, modul de utilizare pesto pentru cină. Am considerat că se clatina cu paste, care este întotdeauna frumos, sau folosindu-l pentru a aroma un fel de mancare de orez, dar nici unul dintre aceste soluții într-adevăr a sărit la mine. Apoi, mi-am amintit mamaliga. Am avut un sentiment că dulce și cimbru, aproape custard-place textura de mămăligă, ar juca foarte bine împotriva aroma indrazneata, picant din acest pesto. Am folosit de-a gata mamaliga pentru motive de timp, dar mamaliga de casă este fantastic și surprinzător de ușor de a face. Homemade este o alegere deosebit de bun pentru vegani, în calitate de cumparat de la magazin mamaliga conține adesea ou sau lactate.   Puteți găsi o rețetă de bază pentru mămăligă, care, de asemenea, se întâmplă să fie vegetarian pe Epicurious.com .
Am pus, de asemenea, o dollup de humus negru de fasole pe placa.   Zilks distribuit o selecție de soiuri lor realizate pe plan local hummus cu mine recent, astfel că am putut verifica pe ei afară, dau un feedback pic, și sa răspândit, eventual, iubirea. Am incercat toate produsele lor, dar nu a găsit lor humus negru de fasole pentru a fi deosebit de interesant. Acesta sa dovedit a fi destul de la îndemână, și m-am trezit că pete pe tot felul de lucruri. (Quesadillas, burritos, legume, te-name-l.) Dacă locuiți în Austin, puteți alege o cadă de Zilks la nivel local. Dacă nu, puteți face propriile humus negru de fasole de pasare o. Poate de fasole spălate, scurse negre cu suc de lămâie, sare, piper și Adauga unele ardei dacă vă simțiți indraznete.
Cilantro picant Pesto 
Profita de aproximativ două cupe
Ingrediente
  • 1 legătură proaspete, coriandru
  • 1 cană ardei jalapeno prăjite
  • Seminte 1/4 ceasca de dovleac (pepitas)
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 1 cățel de usturoi
  • sucul de la 1/2 de var
  • sare dupa gust
DirecțiiClătiți bine coriandru pentru a elimina orice nisip. Alege prin buchet și scoateți tulpinile mai mari. E OK pentru aceasta reteta să părăsească tulpini mai mici. Așezați coriandru intr-un procesor de alimente cu restul ingredientelor (cu excepția sării), si se amesteca pana uniform piure. Este posibil să aveți pentru a îndepărta părțile, și apăsați procesor de alimente de câteva ori în jos pentru a obține tot ceea ce sa taie uniform. Gust, apoi se adauga un pic de sare, dacă doriți.  
Mamaliguta si legume Saute'ed 
Profita aproximativ 4 porții
Ingrediente
  • 1 lira copt / preparat mamaliga, se taie în 3 inch, 1/2 inch grosime runde sau pătratele
  • 1/2 ceapa ceasca, tocata
  • 1 cățel de usturoi, tocat
  • 3 cupe ardei, tocat
  • 2 cani dovlecel, tocat
  • stropi mai multe de tequila, după cum este necesar (supa de legume poate fi înlocuită cu tequila)
  • sare si piper dupa gust
DirectiiEste cel mai bun pentru a lucra cu două vase, dacă este posibil, pentru această masă. Îmi place să panorama Fry mamaliga mea într-o tigaie adâncă fontă, dar orice tigaie mare se va face. Aplicați un strat de suprafață, cu un pic de ulei de gătit sau spray, se încălzește apoi pan la mediu. Așezați mamaliga în tigaie, și să le permită să gătească până când fundul sunt maro auriu. Le ușor flip peste, si gatiti cealaltă parte, precum și. Acest lucru va dura ceva timp, astfel încât în timp, vă puteți pregăti legumele într-un alt tigaie.
Este cel mai bun de sezon toate legumele tale cu un pic de sare și piper înainte de a începe de gătit le. Așezați tigaie la foc mediu, și se unge-l cu un pic de ulei de gătit. Când uleiul este frumos și cald, se adauga ceapa si usturoiul. Gatiti ceapa si usturoiul pana se rumeneste. Cel mai bun mod de a obține o culoare frumoasă pe legume este de a le permite să gătească, nemișcat timp de cel puțin un minut între aruncarea sau agitare.Repetați acest pas doar de-a lungul câteva minute și vă veți WND cu legume superbe. Odată ce ceapa si usturoiul au o culoare frumoasa pe ele, adauga o pata de tequila la tigaie. Aruncă ceapa în tequila de aproximativ treizeci de secunde pentru a găti pe alcool. Scoateți ceapa si usturoi într-un vas sau castron și pentru a reveni la tigaie de căldură.  
Adauga un dram mai mult ulei de gătit la tigaie, apoi se adaugă dovlecelul. Este posibil să aveți pentru a găti dovlecel în două loturi, pentru a evita aglomerarea tigaie. Ca și ceapa, vrei legumele pentru a obține o culoare frumoasă tigaie pentru a le. Odata ce acestea sunt terminat, deglaze tava din nou cu tequila. Aruncă de 30 de secunde, apoi scoateți legumele la antena fel ca ceapa. Repetați acești pași cu ardei gras. După ce toate legumele sunt fierte, se adaugă-le pe toate înapoi la tigaie si amestecati-le impreuna. Gustul pentru seasoing, și se adaugă sare și piper mai, dacă este necesar.  
Mamaliga ar trebui să se facă până acum, merge atât de departe și placa de legume si mamaliga in timp ce acestea sunt conducte fierbinte. Se decoreaza cu placa de pesto, și humus negru de fasole, dacă doriți.

Rețete delicioase cu Spaghetti

Câteva modalități de a găti Spaghetti Squash

Deci, există un fel de pas important necesar pentru a crea oricare dintre rețete delicioase de squash spaghete pe care le puteți găsi aici, sau în altă parte on-line. Înainte de spaghete suc de fructe pot fi convertite în fidea substitutive, paste, etc, acestea trebuie să fie fierte. Există câteva modalități de a merge despre acest proces, și fiecare are argumente pro si contra. Puteți alege, dar alege cu înțelepciune.
Prăjirea
Pro-uri:
  • Control superior asupra texturii. Puteți testa suc de fructe pentru gradul de coacere, în orice moment prin stocarea o furculiță în ea. Acest lucru vă permite să-l aducă la un perfect "al dente" textura.
Contra:
  • Timp. Vă puteți aștepta să-și petreacă 40 de minute pentru un plin oră prăjire un suc de fructe.
  • Pericol. Tăierea unei prime de squash în jumătatea este o afacere complicat. La un moment dat am avut cuțitul meu blocat măsura în chestia asta pe care am avut de a apela soțul meu pentru ajutor în obținerea l. Acest lucru a fost, desigur, după ce am încercat, folosind forta centrifuga pentru ao îndepărta. În retrospectiv Sunt destul de norocos că nu a venit de pe cuțitul meu în timp ce am fost în jurul valorii de filare bucătărie. 
Cum:  Se incalzeste cuptorul la 350 de grade. Se taie în jumătate de squash. Scot semintele si, fie renunța la ele, sau setați-le deoparte pentru a fi prăjite separat. Periati fiecare jumătate cu ulei de masline si se presara cu sare si piper. Setați-le pe o foaie de copt. (Juriul este pe dacă acestea ar trebui să fie orientată în sus sau în jos m-am dus pentru cu fața în sus.). Friptură le pentru 40 la 60 de minute, verificarea textura de sensibilitate furcă. Scoateți-le atunci când este gata, se lasă să se răcească suficient le să fie manipulate, iar apoi razuiti din partea interioara, cu o furculita.
Aburire 
Pro-uri:
  • Relativ ușor.
Contra:
  • Foarte moale de squash. Pentru persoanele care doresc paste pe partea moale, acest lucru ar putea fi o opțiune bună. Dacă preferați o paste mai ferm, probabil că nu va place mananca acest aburit vegetarian.  
Cum:   suc de fructe Se taie in jumatate si maruntaiele scoase. Așezați fiecare parte, cu fața în jos în interiorul unui vapor pe foc fierbere, si gatiti timp de 20 de minute, sau pana cand se inmoaie furcii.
Cuptorul cu microunde
Pro-uri:
  • Foarte repede!
Contra:
  • Puțin la nici un control asupra textura. Un secunde suplimentare câteva poate fi diferența dintre suc de fructe hard rock și squashy.
Cum:  Poke câteva găuri în șorici de suc ​​de fructe întregi și pop-l în cuptorul cu microunde. Gatiti pentru 12 - 24 minute și degetele încrucișate. Puteți încerca, de asemenea tăiere în jumătate, ambalaj-l în plastic, si gatit-l timp de 8 până la 10 minute.
Spaghetti Squash
Acum, ce vei face cu toate că de squash minunat, tocata? Voi fi postați două mai multe retete care folosesc spaghete suc ​​de fructe ca ingrediente principale în cadrul următoarele câteva zile

10/10/2012

Supa cu Galuste


Galuste de ciuperci, carne de porc și Scallion într-o supa rapida

O modalitate foarte bună de a se bucura de resturile de aluat este de a le pop într-o supă simplă. Prinde indiferent de stoc aveți pe mână, (proaspătă este cel mai bun), se adaugă un pic de sare și piper, unele plante sau legume, dacă aveți la îndemână le, ​​un dram de sos de soia și se fierbe-l pe partea de sus aragaz până când acesta este fierbinte. Aruncă în găluște ta rece si se lasa sa fiarba timp de câteva minute, decât îndopa aceste frumuseti mici jos. Două dintre meu preferat confort alimente, supă și găluște, într-un castron satisfacatoare, pregătită în 10 minute sau mai puțin. Tu nu se poate bate asta cu un băț. 
Supă
Dacă nu se simt creativ, sau doriți să-și planifice pe având în unele ingrediente pe mână pentru a face acest zi dupa cina aluat, utilizați această rețetă simplă pentru a face supa repede.
Adu stocul la un foc mic mic, și se condimentează-l să guste folosind sare, piper, si sos de soia. Sezon și gatiti varza și ceapa verde pentru un minut sau doua, cu un pic de Veggie sau ulei de susan, apoi se adaugă-l la supa.Aruncă în 5 sau 6 găluște și lăsați-le fierbe supa cu timp de 2 - 3 minute, doar până la încălzire. Eliminați de la căldură și să mănânce imediat. Aceasta reteta face o masa de prânz, dar poate fi dublat, triplat, etc pentru loturi mai mari.

10/09/2012

Macaroane cu roșii și spanac


Aceasta reteta terminat cutia mea de CSA, și doar în knick de timp. Consultați Următorul meu este miercuri, iar eu aproape că nu l-am face! Se pare ca eu sunt într-o altă săptămână de verdeturi, care este bine de mine, mai ales având în vedere modul în care acest lucru sa dovedit yummy.


Am folosit macaroane quinoa pentru a face acest lucru, o alternativă sănătoasă la paste clasic. Deși a avut o textura usor indraznet decat fidea regulate, toate în toate, am fost destul de impresionat de macaroane quinoa.Ea are o aroma foarte ușoară, și o mușcătură fermă frumos. Cu siguranta o imbunatatire fata de orez brun sau paste din cereale integrale, am încercat. Eu voi fi de cotitură pentru paste quinoa din nou.
Un lucru amuzant despre macaroane quinoa este că aproape sa triplat în dimensiune. Având în vedere partea consistentă de proteine ​​ambalate în ea, am optat pentru aproximativ 1/2 o jumatate de kilogram pentru a servi patru persoane, care s-au dovedit a fi o multime. Am avut chiar suficient pentru resturi.  
 Ingrediente
  • 1 lira macaroane, sau 8 uncii Quinoa macaroane
  • 2 linguri de unt
  • 2 linguri de faina
  • 4 catei de usturoi
  • 2 cesti de lapte
  • 1 ceapa dulce
  • 8 oz spanac
  • 2 lbs, rosiile Campari, fara semințe și înjumătățite
  • 1 ceasca tocat brânză Mont mufa
  • 2 oz cremă de brânză
  • 1/4 lingurita boia de ardei
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • sare si piper
Direcții
Setați cuptorul la 400 de grade. Se taie roșiile în jumătate, și împingeți afară de semințe. Puneți-le pe o foaie de copt căptușite, cu partea cu piele în sus, și haina-le cu putin ulei de masline, sare si piper. Pune foaie de copt în cuptor pe raft de sus, și friptură pentru 10 - 15 minute, doar suficient de lung pentru a skin la maro un pic si "carnea" să se înmoaie.  
Se fierbe și se scurge macaroane, conform indicatiilor de pe pachet. Se clătește cu apă rece, macaroane să-l oprească de la gatit, arunca-l apoi cu un pic de ulei de masline si sare & piper. Acest lucru va ajuta la menținerea macaroane de la lipirea în timp ce se pregătesc restul vasului.
Intr-o tigaie sos de mare, combinati untul, si jumatate din usturoi. Setați focul la mediu, și se amestecă untul și usturoiul până când untul se topeste completey. Ridicați căldura doar un pic, apoi se adaugă făina. Amestecati împreună. Păstrați amestecand untul și patru. Ca bucătari Roux, untul spuma va, iar usturoiul se va transpira.Gatiti roux, în timp ce amestecand continuu timp de aproximativ 5 minute. Se adaugă încet laptele, amestecand pentru a evita orice bulgări. Aduceți sosul la un foc mic, apoi se reduce focul la mic. Adăugați crema de brânză, și lăsați-l să se topească completey. Se adaugă încet brânză mărunțită, amestecând în timp ce-l picătură în, lasandu-l sa se topeasca. Atunci când brânza sa topit complet, adăugați boia de ardei si patrunjel. Adăugați 1/2 linguriță de sare și un vârf de cuțit de piper, dupa gust, apoi pentru a vedea dacă are nevoie de ceva mai mult.Cheia este sosurilor cu brânză de sare. În cazul în care are un gust bland cu tine, încercați să adăugați sare un pic mai mult. Gust, și se adaugă, apoi gusta din nou. Adăugarea de sare, încetul cu încetul va ajuta să obțineți aroma doar dreapta.
De căldură 2 linguri de ulei intr-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați ceapa, usturoiul și restul de la tigaie. Gatiti până când ceapa clar. Ridicați focul la mediu-mare sau mare, apoi se adaugă aproximativ 1/3 din spanac.Utilizați o pereche de clești pentru a arunca spanacul în tigaie. Când se Wilts, adăugați un alt 1/3 din spanac, și se repetă până când toate spanacul este gătit.  
Se poate servi paste cu sos de topping-uri și peste el, sau puteți amesteca toate ingredientele împreună într-o oală mare. Acesta va avea un gust minunat, fie un fel, deci alegerea este de până la tine. Mi se pare că arată mai frumos atunci când antena sosul este drapata peste taitei, și spanac si rosii sunt plopped pe partea de sus.Cu toate acestea, amestecandu-l toate împreună are o mult mai consistent, clasic mac n 'brânză simt la el, fără a ține seama atât de aspectul, eu prefer așa.

Salata de Castraveti si ardei rosu


Castravete & Salata Red Pepper

Așa că am făcut-o din nou, am căzut victimă să-mi pofta neîncetate salata de castraveti. Dar de data asta lucrurile amestecat. De această dată, am înlocui Ciuperci din lemn Ureche cu ardei rosu, si de aceasta data am adaugat Fructe de padure Goji.
De data asta? Am estetic Castraveți în bastoane sliver mici, așa cum fac la Sushi Bar. Vrei să faci asta prea? Este de fapt destul de ușor, fie că este vorba tot anti-intuitiv. Ia-o frumos mare castravete, ascuțite, dacă este posibil, la toate, taie sfaturi oprit, și apoi se taie în trei secțiuni. Luați fiecare cilindru și a începe tăierea în ea, la aproximativ 1/8 inch adâncime, Mutare cuțitul în jurul castravete, ca și cum ați fost peeling stratul de sus off.Când te întorci de unde ai pornit, sapi un alt inch 1/8 profundă. Vezi unde merg cu asta? Când ajungi la secțiunea suculent, jerpelit, opriți. Puteți arunca acea secțiune prostie vechi de reproducere în El garbagio. (Coș de gunoi, Que?) Acum, ia fiecare fâșie de castravete si se toaca-l în rondele, ca și cum ați face tivita Piper. (Ceea ce tocmai ați se întâmplă acest lucru să fie de luare următoare.)
Am găsit acest video pe YouTube de un tip care are într-adevăr această tehnică în jos. Pentru salata mea, am feliat castravete mea mult mai gros decât el prezinta aici, dar pentru sushi, el a luat doar mărimea potrivită. De asemenea, am prefera să plece coaja pe a mea pentru salata. PS Ai primit o sarcină a acestei tipi Veggie peelers?lesin .
În continuare, tăiat în fâșii Red Pepper si amestecati-le cu benzi castravete. Adauga unele de susan Seminte, Cilantro tocat, si fructe de padure Goji, și ați început să se apropie delicios. Cartea de imbarcare revine cu sos, cu toate acestea, asa ca nu servesc ca băiat rău încă.
În mea tot mai mare înțelepciune, am început să se amestece în această rețetă de zahăr cu un pic de apă clocotită înainte de a adăuga alte ingrediente pentru a pansament. Asta-i drept, oamenii, primesc mai inteligent în fiecare zi. Deci, începe prin dizolvarea zahărului în apă suficientă pentru a obține juuuust treaba. Apoi, adăugați oțet de orez și se amestecă se amestecă se amestecă. Urmați cu ulei de susan, și dacă sunteți suficient de inteligent pentru a fi făcut unele ulei de sus, Trio Lucky. Se agită Dickens din ea si apoi arunca-l cu salata ta.(TWSS)
 Ingrediente
  • 1 big Castravete
  • 1 big Red Pepper
  • 1/4 ceasca ulei de susan
  • 1/2 ceasca otet alb de orez
  • 1 lingură de zahăr
  • 1/8 cana  ulei de floarea piper sau ulei Trio norocos (acest ingredient este opțională, dar am foarte recomandăm să adăugați-l)
  • 2 lingurite de susan Semințe
  • 2 linguri de fructe de padure Goji
  • 1/2 ceasca tocat frunze coriandru proaspat
  • 1/2 lingurita de zahar
  • 2 linguri de apă fierbinte

Ingrediente speciale

Unele dintre ingredientele care am menționezi în rețetele mele pot fi dificil de a localiza, sau trebuie să se facă separat. Am furnizat anumite informații cu privire la ingredientele care au stat la mine. Dacă există ceva pe care doriți să știți mai multe despre, lasă-mă să știu. Lasă un comentariu aici, sau trimite-mi un e-mail la MaryHelenOrama [at] gmail [dot] com. Lucruri pe care le puteți găsi la dvs. alimentar din Asia locală. Nu aveți un Băcănie locală asiatic? Încercați să căutați pe Amazon.com . Ei au o mare selecție de produse alimentare de specialitate. Dacă tot nu, acesta Google.
  • Ciuperci urechi de lemn
  • Chineză Red Hot Peppers
  • Ziua Lily Muguri
  • Fructe de padure Goji
  • Pepper Flori
Piper ulei de floarea
  • Combină de 1 cană de ulei vegetal (de soia, tarate de orez, sofran, sau de arahide sunt alegeri bune) cu 1 lingura de flori piper într-o tigaie sos, wok, sau tigaie. Se încălzește amestecul la foc mediu timp de 30 - 60 de minute, sau până când se întunecă. Ierburi Permite uleiului să se răcească, apoi se strecoara ierburile de petrol și aruncați-le. Depozitați uleiul într-un container etanș la temperatura camerei.
Noroc Trio de ulei
  • Acest ulei aromat se face folosind cele trei componente principale ale mâncăruri chinezești: cele mai ghimbir, usturoi, ardei iute și Red. Coji de fructe și măruntiți 2 - 3 butoane de ghimbir proaspat, 2 - 3 catei de usturoi proaspat, si 2 - 4 uscate Peppers chinezi Hot (în funcție de toleranța termică tine).Combina ingredientele tocate cu 1 ceasca de ulei vegetal (de soia, tarate de orez, sofran, sau de arahide sunt alegeri bune). Se încălzește amestecul la foc mediu timp de 30 - 60 de minute, sau până când întuneca solide. Permite uleiului să se răcească, apoi se strecoara solidele din petrol și aruncați-le.Depozitați uleiul într-un container etanș la temperatura camerei.
Sursa http://marymakesdinner.typepad.com

Salata de Austria

Salata Austria  cartofată



Haideti sa povestim astazi despre ingrediente noi, surprinzatoare pe care le-ati incercat in ultima vreme si de care ati fost impresionati. Sau despre ingrediente noi, pe care le aveti in casa sau ati dori sa le cumparati, dar nu aveti idee cum sa le folositi. Sa facem un brainstorming care sa ne largeasca un pic orizontul asupra gusturilor din bucataria noastra.

Uleiul de dovleac a fost revelatia saptamanii, desi il aveam in casa de cateva luni bune. Ieri l-am incercat prima data in aceasta salata si vreau sa va spun ca nu as fi crezut niciodata ca salata bavareza de cartofi poate fi mai buna. Insa uleiul de dovleac o duce la alta dimensiune. Adaosul de valeriana ii da prospetime, ceea ce o face garnitura ideala pentru snitelul vienez.
Uleiul din seminte de dovleac este o emblema a statului Styria din Austria. Este vascos, inchis la culoare (roscat inchis cand il vedeti in sticla, insa cand il amestecati vedeti ca de fapt e verzui). Este folosit indeosebi in dressinguri pentru salate, insa se poate folosi si in supe sau chiar la deserturi.
Ingrediente pentru Salata austriaca de cartofi
600 gr cartofi fainosi   150 ml supa de vita (sau pui)    1/2 ceapa mai mica        2 linguri ulei floarea soarelui
3 linguri ulei din seminte de dovleac   1 lingura otet de vin alb (sau mere)       1 lingurita mustar
1/2 lingurita piper negru macinat    1/2 lingurita sare     1/2 lingurita zahar      valeriana
Preparare
  1. Se fierb cartofii in coaja pana intra usor furculita in ei (ai mei au fiert in 45 minute).
    * folositi obligatoriu cartofi fainosi, cu un continut crescut de amidon
  2. Preparam vinegreta: se caleste ceapa in 2 linguri de ulei de floarea soarelui, doar 30 secunde pana se inmoaie un pic, dar mai pastreaza gustul de ceapa cruda. Se adauga supa de vita/pui si se aduce la fierbere.
  3. Se adauga otetul si uleiul de dovleac. Se trage oala de pe foc.
  4. Se adauga zaharul, piperul, sarea si mustarul si se amesteca pana se dizolva.
  5. Cartofii fierbinti (cat de fierbinti suportati) se curata de coaja.
  6. Se taie cartofii cubulete si se pun intr-un bol.
  7. Se toarna vinegreta fierbinte (daca s-a racit intre timp se aduce iar la fierbere) peste ei . Se amesteca usor, cu o lingura de lemn, ca sa nu strivim cartofii. La inceput vor parea "aposi", dar dupa cca 1 minut cartofii vor absorbi parte din vinegreta. Restul de vinegreta se va amesteca cu amidonul lasat de cartofi si cu bucatele de cartofi sfaramate si se va ingrosa, tranformandu-se intr-un sos cremos. Se drege salata de sare. Se lasa la racit complet.
  8. Se aseza salata in boluri, iar langa ea se pune valeriana dupa bunul plac. Valeriana se stropeste din belsug cu ulei de dovleac.
  9. Se serveste la temp. camerei.

Maioneza noastra cea de toate zilele !


Cum preparam maioneza





Maioneza se prepara foarte simplu acasa. Cei care nu stiati cum se face sau va era frica sa incercati, puteti acum sa-i dati o sansa, sa urmati instructiunile de mai jos si zic eu ca nu veti mai cumpara niciodata maioneza gata preparata.

Ingrediente pentru Cum preparam maioneza

1 galbenus crud (sau 1 galbenus crud + 1 galbenus fiert)
1 lingurita mustar
250 ml ulei
sare, suc de lamaie
Preparare
  1. Intr-un bol punem galbenusul crud. Pentru incepatori e mai usor sa se foloseasca in plus un galbenus fiert, fiindca scade riscul de a se "taia" maioneza.
  2. Adaugam mustarul si amestecam bine cu o lingura de lemn pana se omogenizeaza. Daca folositi si un galbenus fiert trebuie sa frecati pana acesta se sfarma de tot, sa nu aiba cocoloase.
  3. Incepem sa punem ulei, cate putin, timp in care amestecam continuu in galbenus. Uleiul se picura incet. Pentru incepatori, cel mai bine e sa puna uleiul intr-un vas alaturat si sa puna cate o lingurita pe rand. Se amesteca bine dupa fiecare lingurita pana nu se mai vede uleiul si abia apoi se trece la urmatoarea lingurita.
  4. Cand maioneza incepe sa devina consistenta, se poate adauga mai mult ulei. Astfel, cam dupa ce ati pus 20 lingurite de ulei puteti incepe sa adaugati restul de ulei cu o lingura. Respectati aceleasi reguli: amestecati neincetat si adaugati urmatoarea lingura de ulei doar cand anterioara este incorporata de tot.
    * daca la final vi se pare ca ati avea nevoie de mai multa maioneza, puteti adauga o lingura de apa in ea ca sa se inmoaie, apoi sa mai adaugati ulei pana redevine consistenta. Astfel veti "inmulti" un pic maioneza.
  5. Dupa ce faceti de 2-3 ori maioneza nu va mai fi nevoie sa folositi lingurita si lingura pentru a doza uleiul, veti turna direct din sticla, fiindca deja veti putea estima ochiometric cantitatea de ulei.
  6. Daca totusi se taie maioneza (risul e mai mare la inceput, pana incepe sa capete consistenta) adaugati inca o lingurita de mustar in maioneza si amestecati rapid pana maioneza isi revine.
  7. La sfarsit, cand ati incorporat tot uleiul, adaugati sare si eventual un strop de suc de lamaie.